Kisnána

2018.05.18. 20:00

Heves megyei bányában zúzott a Road: brutális és látványos robbantás – videó

A Domoszló községben megalakult Road zenekar a legfrissebb, Sokkal jobb jónak lenni című videoklipje helyszínéül a kisnánai kőfejtőt választotta. A felvételen a banda mellett főszerepet kapott Csuja Imre színművész.

Szabó Katalin

Molnár Máté, az együttes basszusgitárosa lapunknak elmondta, azért e helyszín mellett döntöttek, mert ez van hozzájuk a legközelebb, továbbá sok ott az ismerősük és ideális hely az ötleteik valóra váltásához.

– Még sosem forgattunk kőbányában, ezért is mentünk oda – magyarázta a zenész. – Ugyanis ehhez a kliphez a kőbányán túl forgattunk még például a Tropicariumban, illetve több erdei helyszínen és még stúdióban is.

Egymást melegítik a bandatagok Csuja Imrével a forgatáson Beküldött fotó

Csuja Imre színművész Babits Mihály Jónás könyve című művéből mond el egy részletet a klipben. Mátétól megtudtuk, ennek lehetősége ötletszinten már korábban felmerült, azért, hogy belekerülhessen a dalba.

– Aztán jött egy újabb gondolat, mégpedig az, hogy mi lenne, ha egy színész mondaná el – fogalmazott. – Az interneten keresgélve ráakadtunk Csuja Imrére, aki a Jónás könyvét tolmácsolta. Felhívtuk, megkérdeztük és örömmel igent mondott a felkérésre. Egyébként nemcsak a Babits-idézettel jelenik meg a művész a dalban, hanem a versszakaiban is hallható.

A második felvételi nap végén egy fél hegyoldalt lerobbantottak a srácok a klipben.

– A kőbányákban a termeléshez időközönként robbantani kell. Így mi az előre betervezett robbantás köré terveztük a jelenetet. Az első napon a zenélős jelenetek forogtak, a második első felében kiegészítő imidzs felvételeket rögzítettünk és a nap végén következett a robbantás – mesélte Máté.

Kiemelte, szigorú balesetvédelmi előírások és óvintézkedések előzték meg a műveletet, néhány száz kiló robbanótöltetet helyeztek el a hegyoldalban és a helyszínről mindenkit eltávolítottak.

– Csak a kamerák és egy drón repkedett a helyszínen – említette. – A teljes stáb a biztonságos központi irodában tartózkodott, míg a robbantásvezető, a bánya műszakvezetője az operatőrrel és a rendezővel egy atombiztos betonbunkerben volt nem messze a robbantástól. Tehát igazából akkor ott senki nem látott semmit, csak és kizárólag a kamerák, amelyek viszont valós veszélyben voltak a nyílt terepen. Olyannyira, hogy az egyik akciókamerát a robbanás során elindult kőzápor eltalálta és meg is semmisítette. Szerencsére a benne lévő memóriakártya érintetlen maradt, így ez a brutális jelenet látható is a klipben.

Hozzátette, borzasztó fárasztóak és kemények voltak a napok a kőbányában, óriási távolságokat tettek meg gyalog a jéghidegben és az állandó szélben, de mindent összevetve igazán megérte. A végeredmény önmagáért beszél.

Az idei Feszt!Eger pénteki napján fellépnek a srácok, így az egri közönség élőben is hallhatja ezt a dalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!