kultúra

2019.11.11. 17:56

Igazi kultúrsokk lesz az idei Egri Kamaraopera Fesztivál

Nem csak országosan, hanem európai szinten is kuriózumnak számít az Egri Kamaraopera Fesztivál, mely november 21-én kezdődik.

G. Zs.

A minden korosztály számára tartalmas fesztivál a párkapcsolati bonyodalmak köré épül, erről Szabó Sipos Máté, az Egri Szimfonikus Zenekar karmestere, művészeti vezetője beszélt. Elmondta, hetedik éve rendezik meg Egerben ezt a programot, de Európa szerte azóta sincs ilyen rendezvény, ami ilyen nyílt palettával rendelkezik. Ugyanis a képzőművészettől a performanszig, a kortárs operától a barokk szcenizált oratóriumon keresztül az operett újfajta megjelenítéséig mindent felvonultat a négynapos rendezvény.

Az első napon, jövőhét csütörtökön az Agria Parkban indul a rendezvénysorozat egy meglepetés előadással, melyet öt órakor Duliskovich Bazil kiállításának megnyitója követ a Kepes Intézetben. Pénteken már délelőtt 11 órától várnak mindenkit egy zenés mesejátékra, ezt pedig egy kisopera követi hét órakor. A szombati program madrigál operával indul és gasztroperával zárul, melyen zenei csemegék mellett neves vidéki éttermek fogásait tálalják, a legjobb egri borok társaságában. A rendezvényt pedig egy igazán különleges termelési operett zárja vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában