Járvány

2020.04.04. 13:35

Karanténpályázatot indítanak fővárosi múzeumok

A középiskolás és felsőoktatásban tanuló diákok részére hirdetett pályázaton irodalom, képzőművészet, zene és mozgókép kategóriákban várnak alkotásokat a szervezők.

Budapest, 2020. február 13. Látogatók Waliczky Tamás képzőművész Képzelt kamerák című kiállításának megnyitóján Budapesten, a Ludwig Múzeumban 2020. február 13-án. A 2019-es Velencei Képzőművészeti Biennálén szereplő tárlat március 29-ig látogatható. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Középiskolás és felsőoktatásban tanuló diákok részére hirdetett Karanténpályázatot a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria.

A múzeumok összefogásával induló pályázaton #karantén hívószóra irodalom, képzőművészet, zene és mozgókép kategóriákban várnak alkotásokat a szervezők – közölte a Magyar Nemzeti Múzeum pénteken.

A múzeumok inspirációs céllal, az alkotáshoz kiindulópontként szolgáló listát állítottak össze az intézményükben fellelhető kiállítási darabokból, a gyűjtemény online elérhető a magyarmuzeumok.hu oldalon.

Egy pályázó akár több alkotással is jelentkezhet vagy összművészeti produkciót is létrehozhat, ezen túl többen is nyújthatnak be közös pályamunkát. A legkiemelkedőbb alkotásokat pénzjutalommal díjazzák.

A pályaműveket a [email protected] email címre várják a szervezők április 30-ig. Az érdeklődők további részletes információkat találnak a magyarmuzeumok.hu oldalon

Borítókép: Látogatók Waliczky Tamás képzőművész Képzelt kamerák című kiállításának megnyitóján Budapesten, a Ludwig Múzeumban 2020. február 13-án. A 2019-es Velencei Képzőművészeti Biennálén szereplő tárlat március 29-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában