eger

2019.05.02. 18:07

Kézzel írt bibliáról készült másolatot kap a főegyházmegye

Ötezren dolgoztak a rendhagyó köteteken.

Süli K.

Dr. Benyik György a szentatyának adományozott egyik kötet pontos másolatával Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Tízkötetes faximile kiadást, azaz az eredeti művel pontosan megegyező másolatot kap az Egri Főegyházmegye, a 2015-ben a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány által Ferenc pápának adományozott, kézzel írt Bibliából – jelentették be csütörtökön az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban.

Dr. Benyik György a szentatyának adományozott egyik kötet pontos másolatával Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Dr. Benyik György, az alapítvány igazgatója elmondta, 2014-ben ünnepelte plébániája, a Szeged-Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia fennállásának negyvenedik évfordulóját, és ezt valami különlegességgel szerették volna megkoronázni. Elkészítették a biblia kézzel írt, öt kötetes másolatát, amelyen csaknem ötezer másoló dolgozott. Ennek a tíz kötetbe foglalt, digitalizált másolatát juttatják most el az egyházmegyéknek.

Az ünnepélyes átadón Dr. Benyik György a szentatyának adományozott öt kötetről készült pontos másolat egyikét mutatta be, ami a Szeged-Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánián tekinthető meg. Nyár végéig megérkezik Egerbe a tíz faximile kötet, amelyek a látogatóközpontban lesznek kiállítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!