előzetes

2019.06.03. 12:53

Közel 300 fúvós zenél az egri fesztiválon

Immár a 2. Egri Fúvószenekari Fesztivált rendezik meg június 9-én a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben a Magyarok Vására keretében.

Sz. K.

Gulyás László művészeti vezető ismertette, hogy nyolc együtteset várnak, összesen 280 zenész vesz részt a fesztiválon.

– A zenekarok 64 számot adnak elő, egy együttes huszonöt percig muzsikál majd – fogalmazott. – A történelmi magyar indulóktól kezdve a mai popslágereken át akár Queen-, ABBA- vagy rock and roll slágereket is hallhat a közönség.

Hangsúlyozta, arra törekedtek, hogy egy zenekar se játssza ugyanazt a számot. Motivációjuk, hogy pár éven belül elérjék az ötszázas létszámot, legalább tíz-tizenkét fúvószenekar – még a határon túlról is – vegyen részt a fesztiválon, s erősítse az összetartozás érzését.

Nagy Jenő, a Magyar Vásár Kulturális Egyesület tagja, a Magyarok Vásárának egyik szervezője a tájékoztatón elmondta, hogy a rendezvény zárásaként valamennyi zenekar összeáll majd, s közösen előadnak két dalt. Hozzátette, több száz ülőhellyel, s megnövelt büfészolgáltatással is készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!