újszerű

2018.01.29. 12:32

Különleges feldolgozásban hallható Puccini, Verdi és Strauss operája

A Müpában a koncertet és az operát ötvözik három napon át.

Budapest, 2016. július 28. Rost Andrea Desdemona szerepében Giuseppe Verdi Otello címû operájának próbáján a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2016. július 27-én este. A darabot július 29-én mutatják be Vámos László rendezésében. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Verdi Otello című operája hétfőn, Richard Strauss Az árnyék nélküli asszony című operája kedden, Puccini Turandot című operája pedig szerdán hallható koncertszerű előadásban a Müpában.

A nyitóelőadást Kocsár Balázs, a Strauss-operát Halász Péter, a záró Turandotot pedig Héja Domonkos dirigálja. Mindhárom előadásban az Opera több nemzetközi hírű, vezető énekese mellett külföldi sztárok is fellépnek – közölte a dalszínház az MTI-vel.

Az Otello címszereplője Aleksandrs Antonenko tenor, Desdemonát Rost Andrea, Jagót Kálmándy Mihály, míg a további szerepeket mások mellett Németh Judit és Balczó Péter énekli. Az árnyék nélküli asszonyban Sümegi Eszter, Kovácsházi István, Komlósi Ildikó és Rálik Szilvia mellett a dán bariton, Johan Reuter lép majd színpadra.

A Turandotban Kelet és Nyugat találkozik majd: a koreai Ji Hie Han partnere az amerikai Stuart Neill lesz, akit generációjának legdrámaibb tenorjai közt tartanak számon, de fellép Sümegi Eszter, Fried Péter és Róka István is.

Az előadásokon megjelenő gyermekkart Hajzer Nikolett, a Magyar Állami Operaház Énekkarát Csiki Gábor megbízott karigazgató vezeti.

Borítókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!