Kun Ünnep

2017.08.15. 10:02

Kun hagyományőrző fesztivált rendeznek a Vajdahunyadvárban

Új kulturális fesztivállal bővül szeptembertől a Magyar Mezőgazdasági Múzeum programkínálata – adták hírül a szervezők kedden. A most induló programsorozat keretében ezentúl minden évben egy-egy hazai népcsoport kultúráját, hagyományait és tárgyi világát ismerhetik meg az érdeklődők.

A Magyar Mezõgazdasági Múzeum programkínálata szeptembertõl új kulturális fesztivállal bõvül. A Magyarországi népcsoportok kulturális bemutatkozása program keretében ezentúl minden évben egy-egy magyarországi népcsoport kultúráját, hagyományait és tárgyi világát ismerhetik meg a hazai és külföldi érdeklõdõk. Elsõ alkalommal, szeptember 2-3-án a kun népcsoport hagyományai állnak a középpontban.

Első alkalommal, szeptember 2-3-án a kun népcsoport hagyományai kerülnek a középpontba. A rendezvény mindkét napján múzeumi foglalkozásokkal, nemzeti parkok programjaival, kiállításokkal, színpadi produkciókkal, néptánccal, zenével, viselet- és fegyverbemutatókkal várják az érdeklődőket a városligeti Vajdahunyadvár udvarán és a múzeum belső tereiben. A szervezők a kisebbeket gyerekelőadásokkal, bábelőadásokkal, mesemondással és más gyerekprogramokkal várják.

A díjmentesen látogatható fesztivál célja, hogy a látogatók a múlt megismerése mellett képet kapjanak a Kiskunság és a Nagykunság településeinek jelenéről, mai értékeiről is. A kétnapos rendezvényre ezért számos alföldi kun települést hívtak meg, hogy a fővárosban mutassák be kulturális örökségüket és turisztikai ajánlataikat. Figyelmet kap a térség mezőgazdasága és a helyi minőségi termékek választéka is, legfőképpen a hungarikumok. A fesztivállátogatók megkóstolhatják a karcagi birkapörköltet és más népi ételeket, na meg a legjobb kunsági borokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában