Zene és jótékonyság

2019.08.29. 11:04

Liszt Ferenc-művek és Queen-dalok a Zenergia-koncerten

Idén negyedik alkalommal hívják életre az illusztris helyszínen tartandó koncertet.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Liszt Ferenc-művek és Queen-dalok is felcsendülnek az idei Zenergia-koncerten, amelyet szombaton tartanak Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren.

Az MVM idén negyedik alkalommal hívja életre a Zenergia elnevezésű szabadtéri koncertjét, amelyen találkozik a zene és a jótékonyság, a klasszikus és könnyűzene

- olvasható a program ismertetőjében.

Az este során neves művészek által csendülnek fel többek között a Queen, Liszt Ferenc, Edith Piaf, Margaret Island és Strauss alkotásai.

Fellép Miklósa Erika operaénekes, Vigh Andrea hárfaművész, Harcsa Veronika énekes, Balázs János zongoraművész, Snétberger Ferenc gitárművész, Gyémánt Bálint gitárművész, Sárközy Lajos és zenekara, Devich Gergely gordonkaművész és Pálfalvi Tamás trombitaművész. A zenei műsort a bazilikára vetített fényfestés kíséri.

Arról, hogy idén kit támogassanak a jótékonysági koncert bevételéből, a közönség szavazatai alapján döntenek. A közönség a http://www.mvmzenergia.hu oldalon voksolhat az általa legszimpatikusabbnak tartott szervezetre. A legtöbb szavazatot kapott szervezet nevét a koncert előtt hirdetik ki.

Rossz idő esetén a koncertnek Müpa ad otthont.

Borítókép:

Érdeklődők Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész szabadtéri zongoraestjén a Szent István-bazilikánál 2017. május 21-én. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által szervezett ingyenes MVM ZEnergia koncerten Beethoven-, Chopin- és Liszt-műveket is megszólaltattak.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!