veronai tragédia

2017.10.01. 17:35

Maffiózókat mutogat a cirkusz

Vasárnap mutatják be a Rómeó és Júlia cirkuszszínházi előadást a Fővárosi Nagycirkuszban.

A 70 perces előadás a cirkuszművészet és a fizikai színház eszközeivel jeleníti meg a maffiakörnyezetbe helyezett veronai történetet, amelyet október 2. és 6. között láthat majd a közönség.

Az egy hétig látható produkció minden előadása után rendhagyó irodalomórára kerül sor Magyarország legnevesebb Shakespeare-szakértői, egyetemi professzorok, színházi rendezők és dramaturgok közreműködésével – hangsúlyozta Fekete Péter, a cirkusz igazgatója.

„Ez egy hatalmas kaland és egy nagyon izgalmas vállalkozás is, hiszen a cirkuszszínház másképp működteti az artistát és a közönséget is, behoz egy olyan ízt, amit eddig még nem nagyon lehetett látni”

- fogalmazott Uray Péter, a darab rendezője.

Az előadásokat követő rendhagyó órákon szó lesz Shakespeare koráról és művészetérő, színműveiről, de még drogpervenciós előadást is tartanak.

Fekete Péter elmondta, hogy a Lúdas Matyi című cirkuszszínházi előadás is visszatér október közepén a fővárosi porondra, amelyeket szintén rendhagyó órák követnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!