A hattyúk tava

2019.06.17. 07:04

Magyar gyerekekkel kiegészülve lép fel a Moszkvai Balett

Idén újra a magyar fővárosban lép fel a Moszkvai Balett, hogy bemutassák a klasszikus tánchagyományok legszebb gyöngyszemét. A hattyúk tava balettelőadást 2019-ben két alkalommal láthatja a közönség.

Dancers from the Moscow Royal Ballet perform Pyotr Ilyich Tchaikovsky's "Swan Lake" at a theater in the World Trade Center in Dubai, on May 14, 2012, on the last evening of four performance. AFP PHOTO/KARIM SAHIB (Photo by KARIM SAHIB / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Karim Sahib

Lázasan készülődnek a Pesti Központi Árvaházban, ugyanis az ott élő gyerekek közül négyen is részt vesznek majd a Moszkvai Balett budapesti előadásán. A hattyúk tava című darabot december 2-án és 3-án az Erkel Színház színpadán láthatja a nagyérdemű, a néptáncos és balettos magyar kisgyerekek az orosz balettiskola legkiemelkedőbb táncművészeivel lépnek közös színpadra – adta hírül a kultura.hu kulturális portál.

„A Royal Moscow Balett a rendszerváltás óta a világon már több tízezer, köztük magyar nézőkkel ismertette meg táncszínházának különleges látványvilágát. Nekünk és a meglepetésprodukció résztvevőinek is óriási megtiszteltetés, hogy a 2002 óta töretlen népszerűségnek örvendő társulat adventi előadásához az árvaház tehetséges gyermekei is csatlakozhatnak” – mondta a decemberi előadást szervező JVS Group Magyarország vezérigazgatója.

Bátyi Dániel hangsúlyozta: a Moszkvai Balett társulat állandó vendégei az orosz, francia, svájci, lengyel, spanyol, olasz, osztrák, ír és német színpadoknak, de fellépnek Izraelben, a Kanári-szigeteken, Kínában, Koreában, Japánban, Máltán és Srí Lankán is, továbbá olyan afrikai országokban is turnéztak már, mint például Tanzánia, Zambia és Kenya. A balett-társulat évente legalább 50 előadást tart a klasszikus és kortárs repertoárból. A hattyúk tava előadása hasonlóan emlékezetesnek ígérkezik a budapesti közönség számára, mint a tavalyi mesés adventi történet.

Borítókép: A Moszkvai Balett A hattyúk tava-előadása előadása Dubaiban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában