Ritka fajok a téren

2019.06.17. 10:40

Megérkezett a világhírű magyar természetfotós kiállítása Egerbe

A kiállítás ötletét egy közösségi játék gondolata szülte.

L. R.

– Hajnali háromkor még a lesben csücsültem – kezdte stílszerűen a megnyitót Máté Bence természetfotós a Dobó téren, ahová a héten érkezett meg egyedülálló szabadtéri vándorkiállítása. A felvételeket különleges formában megmutató, nagyméretű, kivilágított panelek eddig Budapesten, Debrecenben és Gödöllőn fordultak meg, utóbbi helyszínre ötvenegyezer látogatót vonzva, ám Máté Bence szavai szerint a Dobó téren szombat este összegyűltek száma ennél is nagyobb érdeklődésre utal.

Habis László és Máté Bence (jobbról) a megnyitón Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Elmondta, a kiállítás ötletét egy közösségi játék gondolata szülte, mellyel a természet gazdagságára szerették volna felhívni a figyelmet. Bár a rendhagyó tárlat végül jócskán túlnőtte tervezett kereteit, növekvő népszerűségnek örvend a Fajbook névre keresztelt online verseny is.

Az Év Természetfotósa díjat többszörösen elnyert Máté Bence június 28-án a Márai Központban tart interaktív előadást Vértelen vadászat címmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában