Gyász

2017.07.16. 15:21

Meghalt Anne Golon, az Angelique-regények szerzője

A francia írónő 95 éves volt.

A 17. században játszódó könyvek szerzője pénteken halt meg Versailles-ben.

Golon férjével, Serge Golonnal alkotta meg az ötvenes években Angelique figuráját. A lektűrsorozat első regénye 1957-ben jelent meg Franciaországban, magyarul Angélique, az angyali márkinő címmel publikálták. A kötetet 12 folytatás követte, az utolsó 1986-ban látott napvilágot, közben Serge Golon 1972-ben elhunyt.

A regénysorozatot 30 nyelvre fordították le, mintegy százmillió olvasója volt világszerte. A hatvanas évek elején készült belőle az első film, Michele Mercier főszereplésével. 2013-ban ugyancsak Angelique címmel forgattak romantikus, kosztümös francia kalandfilmet Nora Arnezeder és Gerard Lanvin főszereplésével a regények nyomán.

Az Angelique-sorozat háttere a 17. századi Franciaország. Az angyali márkinőt apja férjhez adja a dúsgazdag, titokzatos Peyrac grófhoz, akinek vagyona még a Napkirály udvarában is szemet szúr. A kényszerházasságból szerelem szövődik, és a pár számos kalandot él át együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!