történelmi örökség

2020.07.15. 11:46

Megújultak a köztéri műtárgyak Gyöngyösön

A mátraaljai településen a Fő téri és a Bugát Pál téri szökőkutak felújítása után immár megújult a Hanisz Imre téren lévő oroszlános ivókút is, amit a városi kiváltság 650. évfordulójára állíttatott Gyöngyös még 1984-ben.

J. M.

A Hanisz téri műtárgy ismét csodálható

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Juhász Katalin, az önkormányzat Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságának vezetője a Heolnak elmondta: a reneszánsz stílusú ivókutat szemcseszórással és üveggyöngyszórással vízkőmentesítették, kitisztították az oroszlánfejeket ábrázoló vízköpőket, majd impregnálták a felületet. A város történelmét megörökítő bronz domborműveket lelakkozták, így azok ismét eredeti szépségükben pompáznak.

A Hanisz téri műtárgy ismét csodálható Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Miután az önkormányzat az idén egymillió forintot különített el a szökőkutak, ivókutak karbantartására, még a nyáron szeretnék megtisztíttatni a belvárosban lévő kakasos kisfiút ábrázoló ivókutat is, ha ezt a rekonstrukciót a költségvetés is engedi. A városüzemeltetési igazgató mindehhez hozzátette: a munkát végző cég vállalta, hogy hamarosan megtisztítja és rendbe teszi a Huszár szobor talapzatát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában