MONTRÉAL, EGER, BUDAPEST

2018.08.27. 15:58

Méltán léphetnek a vörös szőnyegre

Hamarosan világpremier Kanadában.

V. M.

Bak Zsuzsanna örül a film sikerének Fotó: beküldött

A Curtiz című nagyjátékfilm – amelynek a születéséről korábban már írtunk portálunkon – bekerült a Montréali Nemzetközi Filmfesztivál főversenyébe, amelynek neve World Competition – tudtuk meg az egri Bak Zsuzsannától, a film forgatókönyvírójától.

Elmondta, hogy két hét múlva lesz a világpremier Kanadában, az Imperial Filmszínházban. Az alkotás a világhírű, magyar származású filmrendező, Michael Curtiz, Kertész Mihály életének talán legintenzívebb időszakát mutatja be, amikor fő művét, a Casa­blanca címűt is forgatta.

A Curtiz-t Bak Zsuzsanna Topolánszky Tamás Yvan rendezővel közösen írta, a producer Sümeghy Claudia és Romwalter Judit, a főszereplő Lengyel Ferenc.

Bak Zsuzsanna örül a film sikerének Fotó: beküldött

– Bár korábban már írtam forgatókönyveket, köteteket, ez az első nagyfilmem – mondta a Heolnak Bak Zsuzsanna­. – Óriási dolognak élem, éljük meg, hogy a film a tengerentúlon debütál. Várjuk, hogy a helyszínen élőben, a nagyközönség előtt láthassuk először a művet. Bízom a sikerben, nagyon jó csapattal dolgozhattam együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában