köztivál

2017.07.29. 18:02

Nyolcnapos fesztivált rendeznek az Őrségben

Több mint félszáz programmal, különleges zenei produkciókkal, kiállításokkal, színházi előadásokkal, filmvetítéssel és nyitott portákkal készülnek az Őrségben a Hétrétország „köztiválra”.

A nyolcnapos klasszikus összművészeti fesztivált a ruszin népzenét játszó Técsői Banda nyitja augusztus 12-én az őriszentpéteri Pajta Bisztróban. A Malom Látogatóközpont nagyszínpadán fellép még Müller Péter Sziámi AndFriends, előadásukban a készülő új lemezükről is bemutatnak néhány dalt. Mellettük többek között látható lesz a fesztivál ideje alatt a Ripoff Raskolnikov Band, a Terra Profonda, a HolddalaNap Zenekar is.

Augusztus 20-án, a köztivál zárónapján az Anima musicae kamarazenekar ad koncertet a kercaszomori Református templomban.

A Hétrétország programkínálatában színházi előadások, irodalmi estek, kiállítások, gyógynövényismereti és kerékpártúrák is szerepelnek. Szalafőn, az Égig Érő Paszuly Népmeseparkban augusztus 17-én négynapos tánctábor kezdődik. A Hétrét Filmklubban egy héten át peregnek esténként a filmek, többek közt Az állampolgár, az 1945, a Brazilok, valamint a Testről és lélekről című filmeket tűzik műsorra.

A rendezvény ideje alatt az Őrség tizennyolc településén csaknem félszáz nyitott porta várja a látogatókat. A vendégek a saját túraútvonalukat követve bejárhatják az Őrséget, beléphetnek a vidéki udvarházakba, a kézműves műhelyekbe és képzőművészek műtermeibe.

Megismerkedhetnek az állattartók, gazdálkodók napi munkájával, a házigazdák pedig őrségi ételkülönlegességekkel fogadják a vendégeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!