Operett

2017.09.01. 19:40

Pro Cultura Hungarica kitüntetést kapott Kálmán Yvonne

A díjat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át pénteken.

Budapest, 2017. szeptember 1. A Pro Cultura Hungarica díjjal kitüntetett Kálmán Yvonne az elismerés átadásán az Országház Vadásztermében 2017. szeptember 1-jén. Kálmán Yvonne édesapja, a világhírû Kálmán Imre munkásságának és az operett mint magyar mûfaj nemzetközi népszerûsítésének érdekében végzett több évtizedes tevékenységéért vehette át a díjat. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Édesapja, a világhírű Kálmán Imre munkásságának és az operett mint magyar műfaj nemzetközi népszerűsítésének érdekében végzett több évtizedes tevékenységéért Pro Cultura Hungarica kitüntetést vehetett át Kálmán Yvonne a Parlamentben Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől pénteken.

A magyar kultúra és operett exportképes, versenyképes és egyben „21. századképes is”, úgy tud közösséget teremteni, mint csak a legnagyobb kulturális teljesítmények – fogalmazott Balog Zoltán.

A magyar kormány az operett tudományos kutatásáért és népszerűsítésére Kálmán Imre nevét viselő kutatóközpontot hoz létre – emelte ki a miniszter.

Borítókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!