filmvetítés

2019.02.06. 16:57

Rossz versek: Reisz Gábor rendező is elkísérte alkotását Egerbe

Teltház előtt mutatták be kedd este az Urániában Reisz Gábor legújabb filmjét, a Rossz verseket; az est vendégei a rendező, Tasnádi Zsófia látványtervező, valamint Becsey Kristóf és Bálint Dániel operatőrök voltak.

L. R.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A december végén mozikba került, széles körben pozitív visszhangot kiváltott film a rendező második önéletrajzi ihletésű alkotása, mely időbeli játékával hol a főszereplő gyerekkori énjeit, hol a párkapcsolatában és karrierjében válságot élő felnőttét jeleníti meg. Reisz Gábor nem csak íróként és rendezőként tűnik fel: magára vállalta a film főszerepét, és közreműködött zeneszerzőként is.

Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A közönség kérdéseire válaszolva elmesélte: hosszas szereplőválogatás előzte meg a döntést, hogy saját magát alakítsa a vásznon, de egy próba során kiderült, ő lehet legalkalmasabb a szerepre. Gyakran faggatják, de a jövőre nézve még nincsenek filmes tervei – egyelőre a Rossz versek leülepedését várja.

A vetítés a Kepes György Szakkollégium diákjai szervezésében valósult meg; ígéretük szerint a jövőben is számíthat hasonlókra az egri közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!