kultúra

2019.12.29. 11:39

Rostás Bea és Andreja Jovic kiállítása nyílt meg Egerben

Népes közönség előtt nyitotta meg az év utolsó, hagyományos kiállítását, a Foot Bál-t Rostás Bea és férje, Andreja Jovic az Agria Park Galériában szombat este.

G. R.

Az egri szobrászművész és a szerb grafikus csupa olyan képpel jelentkezett, melyeken fontos szerep jut a lábaknak.

Rostás Bea és Andreja Jovic énekeltek is a megnyitón Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– A lábas jószágok mellett lábas képek. Megvetettük a lábunkat Egerben. Ezt szimbolizálná ez a bemutató – világított rá Bea a vidám hangulatú tárlatnyitón, ahol Zámbó Csaba zongorakísérete mellett a művészek is énekeltek, de Szeifert Rebeka, a Pódium Tánc- és Balettiskola növendéke performanszával még színesebbé tette a kavalkádot.

Kitett magáért Herczeg István grafikusművész is. Megnyitójában magasztalta a házaspár törekvését, mellyel tesznek a látáskultúra fejlesztéséért, hiszen már egy éve gyerekeket is tanítanak a városban. Az előszilveszteri esemény legmókásabb pillanata tán az volt, amikor Herczeg István beígért a közönségnek egy verbunkot, ám a feszülten figyelők végül csak nevetve tapsolták meg, miután körbejárt a teremben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!