önmegvalósítás

2019.03.31. 16:27

Színpadi bemutatkozással zárultak az egri esélyegyenlőségi napok

Sérült és ép alkotói csoportok fellépésével zárult az idei Esélyegyenlőségi Napok az Egri Kulturális és Művészeti Központban a múlt hét végén.

Sz. K.

Színpadi előadás a zárónapon

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Az idén 25 éves Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület – amely egri székhellyel működő országos szervezetként a fogyatékossággal élő emberek művészeti tevékenységének szervezését vállalta – március 25. és 30. között Esélyegyenlőségi Napokat rendezett Egerben.

Színpadi előadás a zárónapon Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Minden év március utolsó hetében tartjuk ezt a rendezvénysorozatot. Ide tartozik speciális szakmai tanfolyam olyan pedagógusok számára, akik sérült emberekkel foglalkoznak, s ilyen a színházi műhely is. A hetet az Integrált Színházi- és Táncfesztivál zárta a sérült és ép alkotói csoportok fellépésével – tájékoztatott Asztalos Zsolt, az egyesület elnöke.

Elmondta, hat intézményből nyolc előadás volt látható az eseményen, Andornaktályáról és Egerből mutatta be produkcióját egy-egy tánc- és színházcsoport. Fellépett az újpalotai csoport és a tanfolyami hallgatók is megmutatták, mit tanultak a héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!