EGER

2019.05.16. 15:29

Szobor formájában elevenedhet meg az Egri csillagok nyitójelenete

Az Egri csillagok nyitójelenete elevenedhet meg hamarosan az Eger-patak partján, a Végvári vitézek terén szobor formájában.

Süli K.

Dr. Bagi István nyugalmazott főorvos néhány éve megfogalmazott ötlete, hogy szabadtéri műalkotásként állítsanak emléket a regény szereplőinek, Gergőnek és Vicuskának, megvalósulni látszik, hála lelkes lokálpatrióták közbelépésének.

A szobor érdekében alakult Kiscsillagok Baráti Köre csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, kiválasztották a műalkotás elkészítőjét Szanyi Péter szobrászművész személyében. Jelenleg adományokat várnak a közadakozásból készülő szoborhoz.

Szanyi Péter elmondta, örült a felkérésnek, és hogy végül az ő tervét választották ki, azt a jelenetet szeretné ábrázolni, amikor a gyermekek a török ellenség elől menekülnek a patakból.

A baráti kör az Egri Városszépítő Egylet számlaszámára várja a felajánlásokat, bővebb információt a Senator házban Cseh Andrásné ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában