Éneklő ifjúság

2019.04.14. 10:32

Tizenhat kórus mutatja meg tudását Egerben

Idén összesen tizenhat kórus érkezett a megmérettetésre.

M. H.

Pénteken kezdődött az Éneklő Ifjúság elnevezésű négy napon át tartó, több évtizedes hagyományokkal rendelkező regionális zenei fesztivál a Egri Kulturális és Művészeti Központban, ahol kórusok, zenekarok, kamaraegyüttesek s szólisták is bemutatkoztak.

A találkozón fellépő énekkarok teljesítményét az idei évben is nívós szakmai zsűri – Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke, Németh Pál Liszt-díjas karnagy, Dr. Kis Katalin, az Eszterházy Károly Egyetem tanára, Kabdebó Sándor karnagy, az Eszterházy Károly Egyetem tanára, Vadász Ágnes, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA főtitkára – értékelte.

Idén összesen tizenhat kórus érkezett a megmérettetésre. A legjobbaknak abban az elismerésben lehet részük, hogy szerepelhetnek a Kodály Zoltán Nemzetközi Kórusversenyen. A több évtizede megrendezett fesztivál célja, hogy az általános s középiskolás énekkarok, kamaraegyüttesek munkájának széles nyilvánosságot teremtsen, bemutassa a kóruséneklés hagyományait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!