Debrecen az alapítók között

2017.09.23. 20:55

Új európai kulturális együttműködés

A kezdeményezés újszerűsége, hogy nyertes és vesztes városok, illetve még pályázati időszakban lévők cserélhetnek véleményt, tapasztalatot, információt egymással.

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet elnyert városokat és a címre pályázó településeket tömöríti az a nemzetközi együttműködési kezdeményezés, amelynek első alkalommal Kolozsvár adott otthont pénteken és szombaton – közölte Porkoláb Gyöngyi, az EKF Debrecen 2023 Nonprofit Közhasznú Kft. operatív igazgatója az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a Pályázó Városok Hálózata címmel szervezett konferencián többek között olyan városok vettek részt alapítóként, mint Kolozsvár, Temesvár, Bukarest, Kassa, Leeds és a magyarországi pályázó városok közül egyedüliként Debrecen.

Hasonló együttműködés nem létezik még az Európa Kulturális Fővárosa programban. A kezdeményezés újszerűsége, hogy nyertes és vesztes városok, illetve még pályázati időszakban lévők cserélhetnek véleményt, tapasztalatot, információt egymással.

„Debrecen örömmel csatlakozott a kolozsvári kezdeményezéshez, hiszen a kulturális főváros pályázat fő célkitűzései partnerségen alapulnak, ehhez kiváló lehetőségnek mutatkozik a most megalakult nemzetközi szövetség”

- jelezte Porkoláb Gyöngyi hozzátéve: a debreceni résztvevők konstruktív megbeszéléseket folytattak, hasznos információkat szereztek a jövőbeni munkához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!