A Szentírás mindenkié

2018.08.26. 08:53

Új mobilalkalmazás csábít a Biblia olvasására

Mit tanított Jézus az adományozásról? Hogy is volt ez a tevével és a tű fokával? Mit üzen számomra ma Isten? – mostantól bármikor és bárhol fellapozható a Biblia, elolvasható a napi magyarázat, de a reformátusok új mobilapplikációjának segítségével kereshetünk az egyház hitvallásaiban is.

Elkészült a Bibliapp, a református egyház hivatalos mobil alkalmazása – adták hírül a reformátusok az e hét végén megrendezett balatonszárszói konferenciájukon. Közleményükben elismerik ugyan, hogy az okostelefonokra, tabletekre telepíthető program nem az első magyar nyelvű bibliaapplikáció, de hangsúlyozzák, hogy az egyetlen, amelyik

  • 2 magyar nyelvű bibliafordítás (Károli-féle és új fordítás) és
  • 1 napi igemagyarázat mellett
  • a Heidelbergi Káté és
  • a Második Helvét Hitvallás mai fordítását is magában foglalja.
  • A közlemény hangsúlyozza, hogy nemcsak az egyéni bibliaolvasásban lehet hasznos az alkalmazás, de segítségével könnyen utánanézhetünk a református egyház tanításának egy-egy minket érdeklő kérdésben, amelyhez a vonatkozó bibliai szakaszokat is egy kattintással elérjük. Hozzáteszik: az alkalmazás tovább bővülhet majd a készülőben lévő új református énekeskönyv anyagával is.

    Az alkalmazás bárki számára ingyenesen hozzáférhető a mobilapplikációs áruházakból.

    Borítóképünk illusztráció

    Fotó: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában