tragédia lehetett volna

2018.01.09. 13:10

Kutyáik tartották melegen a fagyos erdőben eltévedt gyerekeket

A történet a kedves négylábúaknak köszönhetően végül happy enddel végződött.

A hírhedt szibériai tél nemcsak nekünk tűnik kegyetlennek, sokszor az ott lakókat is megviseli. Amikor a két 11 éves fiú, Ivan Ustinov és Evgeny Luchnikov kutyáikkal sétálni indultak az erdőbe, még nem sejtették, hogy a vidám délután addigi életük egyik legszörnyűbb éjszakája lesz majd.

Séta közben az ebek ugyanis megpillantottak egy mókust, amit gyorsan üldözőbe is vettek, a fiúk pedig nem tehettek mást, elkezdtek rohanni a kutyák után.

Időközben azonban elvesztették irányérzéküket és eltávolodtak az általuk ismert ösvénytől és végül eltévedtek az egyik Szverdlovszki erdőben – írja a Bors.

Mivel a gyerekek csak nem akartak hazaérni, az aggódó szülők értesítették a rendőrséget, akik – bár a hőmérséklet a környéken egyébként enyhének számító mínusz 6 fok körül volt – rögtön elindították a keresést. A hatóságokkal együtt rengeteg önkéntes is segítette a keresést, ám a fiúknak éjszakáig nem sikerült a nyomára akadni.

A 200 önkéntes azonban nem adta fel a kutatást, így reggelre rá is bukkantak arra a helyre, ahol a fiúk a fagyos éjszakát töltötték. A gyerekek azonban már továbbindultak; végül egy helikopterpilóta vette észre őket, amint kutyáikkal bandukolnak az erdőben. Rögtön le is dobott nekik egy kis csokoládét, hozzátéve, hogy ne mozduljanak, a mentőcsapat mindjárt értük megy.

Miután biztonságos helyre szállították őket, megállapították, hogy a fiúk lábán fagyási sérülések vannak, ám komolyabb bajba is kerülhettek volna, ha nincsenek ott a kutyák, akik testükkel melegítették őket a zord éjszaka során.

A mentésvezető elmondta: a fiúk szerszám híján nem tudtak tüzet gyújtani, és ha nincsenek ott a kutyák, nagy valószínűséggel halálra fagytak volna.

Borítókép: unguryanu/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!