Ladik

2012.04.12. 15:03

LADIK: a Sajt(ó)kukacok jutottak az országos döntőbe

A médiavetélkedőn a negyven legügyesebb újságírópalánta mutatta meg, hogy mit tud.

HEOL

Fotó:

Idén nyolcadik alkalommal bizonyították be a heves megyei diákok a Heves Megyei Hírlap médiavetélkedőjén, hogy mennyire kreatívak, felkészültek és rátermettek.

Nagy izgalommal és várakozással kezdődött el Egerben a Forrás Gyermek és Ifjúsági ház nagytermében a verseny. A Lapot a diákoknak elnevezésű vetélkedősorozat idei témája a Heves Megyei Hírlap, az újságkészítés, és a megye múltja, jelene volt. A megmérettetésre összesen 19 csapat jelentkezett, melyből a megyei döntőbe nyolc, 5-5 fős csoport jutott be. Ők a Nánai Firkászok (Kisnána), Béla és a csajok (Sirok), Neonubik (Csány), Sajt(ó)kukacok (Sirok), Tenki Hírvivők (Tenk), Aranytoll (Kápolna), Anonymédiák (Eger) és a Lady-k megye (Eger).

A vetélkedőt a zsűri elnöke Varga Ottó, a Heves Megyei Hírlap főszerkesztő-kiadóigazgatója nyitotta meg. További zsűritagok: Farkasné Ágoston Andrea, az AS-M-központ terjesztési koordinátora, Jámbor Ildikó, a Forrás Gyermek és Szabadidőközpont képviseletében, Horváth Gergő, az AS-M munkatársa.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A kápolnai Aranytoll csapata képaláírást olvas. Fotó: Gál Gábor
[/caption]

A köszöntő után mindegyik csapat kis műsorral mutatkozott be a zsűrinek 2-2 percben. Az ifjú újságírók a kreatív, humoros és meglepő belépőjük után elkezdték az igazi munkát. Két fotóhoz kellett ugyanis képaláírást készíteniük. A következő feladatban meg kellett győzniük az értékelőiket arról, hogy vegyenek meg egy lyukas zoknit, egy mérges kutyát és egy bajúszpödrőt.

Néhány a legfrappánsabb apróhirdetések közül:

- Christiano Ronaldo a sztárfocista fél pár lyukas zoknija áron alul eladó. Érdekessége, hogy a tavalyi évben mind a 41 gólját ebben a zokniban rúgta.
- Nem szereti a szomszédját? Talán betörők vannak a faluban? Vásárolja meg Dicsak Buksit! Győzike féláron adja. A címem: Salgótarján, zebrás függöny. Észreveszed.
- A bajus pödrése újra divat! A nők elolvadnak a férfiak extra nagyságú bajúszáért és még az angyalok is bűnbeesnek.

A legtöbbek által kedvelt feladat, a karikatúra készítése következett, majd a móka és a kacagás után a legtöbbek által nehéznek tartott interjú. Ebben a feladatban három  kérdést kellett feltenniük Dobó Istvánnak, Jumurdzsáknak és egy janicsárnak, aki eldőlt a létrával. Komoly, olykor meglepő, meghökkentő, vicces és igazán találékony kérdések születtek.

Az eredményhirdetésre a már-már elmúló izgalom ismét visszatért. A diákok egymás kezét fogva várták, hogy a zsűri kit talált a legjobbnak. A versenyt végül a siroki Sajt(ó)kukacok nyerték, akik ezzek megyénket képviselik az országos döntőben június 11-13-án, melynek a népszerű bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok ad otthont.


Az első három helyezett csapatkapitánya a versenyről:

Kovács Dominika: – Nagyon régóta készülünk már a versenyre, a győzelmet az egész csapatunknak köszönhetjük. Nagyon tetszettek a feladatok, a legnehezebbnek az interjút gondoltuk és a karikatúra tetszett a leginkább. Többen újságírói pályát szeretnénk választani.

Sajt(ó)kukacok, Országh Kristóf Általános Iskola, Sirok
Felkészítő tanár: Rajnavölgyi Vilmos

Hadnagy Fanni: – A csapatunk nagyon összeszokott már, tudunk és szeretünk is együtt versenyezni. Az újságírás azért tetszik, mert mások életével foglalkozunk és leírhatjuk a saját véleményünket. A kedvenc rovatom a viccek, mert szeretem a homort és mindig mosolygok.

Lady-k megye, EKF Gyakorlóiskola, Eger
Felkészítő tanár: Márkus Róbert Zsolt

Varga Brigitta: – Azért jelentkeztünk a versenyre, hogy próbára tegyük magunkat. Mindannyiunkat érdekel a média. Összetartó a csapatunk és szeretünk utánajárni a dolgoknak. A feladatok közül a legnehezebbnek az elméleti részt tartottuk.  

Béla és a csajok, Országh Kristóf Általános Iskola, Sirok
Felkészítő tanár: Rajnavölgyi Vilmos

Rajnavölgyi Vilmos, a győztes csapat felkészítő tanára

– Immár több éve részt veszünk a Heves Megyei Hírlap médiavetélkedőjén. Minden évben nagyon komolyan vesszük a versenyt. Szinte az életünk az újságírás. Iskolánkban már 21 éve működik iskolaújság, a diákok végtelenül lelkesek. Nagyon örölünk a győzelemnek. Nagy megkönnyebbülés, hogy nyert a csapatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!