Ladik

2012.12.11. 09:51

Elindult a LADIK! - Mutatkozzatok be!

Íme a médiavetélkedő első fordulójának feladatai!

HEOL

A LAPOT A DIÁKOKNAK! (LADIK) médiavetélkedőre 10 iskolából 13 csapat jelentkezett. Előre is köszönjük az érdeklődést és jó vetélkedést kívánunk mindegyik csapatnak! A verseny 3 fordulós, ezután a legjobbak a megyei döntőn mérhetik össze tudásukat. Innen az első helyezett 5 fős csapat továbbjut az országos döntőbe, melyet a 2013-as tanév végén rendezünk meg.

A verseny menetét folyamatosan végigkövetjük lapunk hasábjain és heol.hu hírportálon, hogy Olvasóink velünk együtt szurkolhassanak a 7-8. osztályos diákoknak.

1. forduló

1. feladat

Mutassátok be a csapatotokat max. 1500 karakter (betűleütés) terjedelemben. Legyetek kreatívak, készíthettek rajzot, montázst, fotókat is! Egy kikötésünk van csupán, a munkátok férjen bele egy nagy alakú (A/4-es borítékba). Elérhető pontszám: 10

2. feladat

„A nap híre”. Készítsetek egy max. 2 soros képaláírást az alábbi fotó alá. A szövegben az alábbi három szónak szerepelni kell: tej, ugat, szalmaszál. Elérhető pontszám: 10

3. feladat

1. Soroljatok fel Magyarországon jelenleg megjelenő napilapok közül legalább tízet.
2. Soroljatok fel Magyarországon jelenleg megjelenő hetilapok közül legalább ötöt.
3. A Heves Megyei Hírlap hányadik évfolyamát olvashatjuk ebben a hónapban?

Elérhető pontszám: 16

Kérjük, a megoldásokat 2102. december 20-ig juttassátok el címünkre (Heves Megyei Hírlap Szerkesztősége 3300 Eger, Trinitárius 1.). A borítékra írjátok rá: LADIK!

A visszaküldendő lapon tüntessétek fel, hogy melyik iskolából és csapattól érkezett a megfejtés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!