Lakberendezés

2010.11.29. 13:26

Karácsonyi visszaszámlálás

A legenda szerint az adventi naptárat egy anyuka találta ki, aki már nem bírta, hogy gyermeke minden nap megkérdezte: hányat kell még aludni Karácsonyig?

BAMA

Bárki is volt az ötletgazda, remek hagyományt teremtett: a 24 kis ablakból, zsákból vagy csomagból álló adventi kalendáriumot a gyerekek és a felnőttek is szeretik, kézzelfoghatóvá válik általa a várakozás öröme és izgalma.

Egyedül a 24 kis fiók közös az adventi naptárakban, minden más fantázia vagy családi hagyomány kérdése. Van, ahol november 30-án este nyitják ki az első ablakot, máshol december elsején reggel. Van, ahol a kis ablakok mögött tényleg csak számok vannak, és az egész naptár pusztán a visszaszámlálást szolgálja, máshol a dobozok, zsákok kisebb ajándékokat is rejtenek. Van, aki évente újabbat készít, mások készen veszik, míg néhány családban generációkon át öröklődik ugyanaz a naptár.

A legkomolyabb töprengést általában az okozza, hogyan találjunk 24 különböző apróságot, ami a zsebekbe kerülhet. Gyerekeknek természetesen egyszerűbb választani: a cukorka és csoki mellett a pici játékszerek, a hajcsatok, a radírok, a babaruhák vagy a rajzeszközök is remek meglepetések. Felnőtteknek mehet a csomagba például mini parfüm, kaparós sorsjegy vagy eseményekre és szolgáltatásokra beváltható kupon (pl. túrázás, korcsolyázás, elegáns vacsora, mozi, masszázs és mosogatás is beleférhet), de akkor sem kell kétségbe esni, ha a kiszemelt "apróság" nem fér bele a zsákba - ilyenkor egy útba igazító cetli is lapulhat az ajándék helyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!