limitált járgány

2018.02.15. 14:36

Elárverezteti Bond-autóját Daniel Craig

A 007-est már négy filmben eljátszó angol színész jótékonysági árverésen válik meg a híres Aston Martintól.

Actor Daniel Craig poses at the Cinestar cinema at Potsdamer Platz in Berlin, Germany, for German premiere of the new James Bond film 'Spectre', 28 October 2015. Photo: BRITTA PEDERSEN/dpa | usage worldwide

A Christie's aukciósház csütörtökön jelentette be, hogy a színész eladja a limitált darabszámban készült Aston Martin-típus kifejezetten neki gyártott példányát.

Az Aston Martin több mint 50 éve jellegzetes kelléke a Bond-filmeknek, először a Goldfinger című 1964-es epizódban ült egy Aston Martin DB5 sportkocsiban Sean Connery.

Az autómárka Craig mind a négy Bond-filmjében megjelent.

A színész autója egy 2014-es Vanquish volt, ebből a típusból csak száz készült a márka századik születésnapjára. Craig kocsija persze a 007-es számot kapta. Az éjkék karosszériájú autóhoz a belső berendezés is sötétkék bőrből készült a színész kedvelt színvilágát tükrözve.

Az árverés bevételét a New York-i központú The Opportunity Network jótékonysági szervezet kapja, amely hátrányos helyzetű diákok továbbtanulását támogatja. Craig és felesége, Rachel Weisz is tagjai a szervezet igazgatótanácsának.

Az autó értékét előzetesen 400-600 ezer dollárra (100-150 millió forintra) becsülték. A Christie's február végén kiállítja Los Angeles-i bemutatótermében, majd New Yorkban árverezik el április 20-án.

Craig tavaly bejelentette, hogy még egyszer utoljára eljátssza James Bondot.

Borítókép: Photo: BRITTA PEDERSEN/dpa | AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!