Aretha Franklin

2018.08.20. 20:44

Augusztus 31-én temetik el a soul királynőjét Detroitban

A temetésen csak a család vehet részt, de koporsóját két napra nyilvánosan felravatalozzák, hogy a rajongók elbúcsúzhassanak tőle.

(FILES) In this file photo taken on December 6, 2013 Singer Aretha Franklin performs during the National Christmas Tree Lighting ceremony on the Ellipse adjacent to the White House in Washington, DC. Aretha Franklin died at the age of 76 on August 16, 2018 at her home in Detroit according to her publicist. / AFP PHOTO / Saul LOEB

A 76 éves Franklin csütörtökön detroiti otthonában hunyt el hasnyálmirigyrákban. Családja a hétvégén szóvivője útján közölte, hogy az énekesnőt a detroiti Woodlawn temetőben helyezik örök nyugalomra augusztus 31-én. A búcsúztatását aznap délelőtt tartják a közeli Greater Grace templomban, ám a szertartáson csak a családtagok és a közeli barátok vehetnek rész.

Aretha Franklin koporsóját ugyanoda temetik, ahol apja, C. L. Franklin tiszteletes, bátyja, Cecil Franklin és lánytestvérei, Carolyn és Erma Franklin nyugszanak.

Az énekesnő koporsóját augusztus 28-án és 29-én a Charles H. Wright Afrikai-Amerikai Történeti Múzeumban ravatalozzák fel Detroitban.

Borítókép: Aretha Franklin

Forrás: AFP/Saul Loeb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!