aukció

2019.05.14. 11:40

Elárverezik Charles Aznavour két műtárgyát

A tavaly októberben elhunyt francia énekes lelkes műgyűjtő is volt.

Forrás: Shutterstock

Elárvereznek két műkincset Charles Aznavour gyűjteményéből: az egyik Germaine Richier egyik híres szobra, amelynek a becsült értéke 2,5 millió euró (810 millió forint) – közölte hétfőn a Christie's aukciósház.

A tavaly októberben elhunyt francia énekes lelkes műgyűjtő is volt.

Június 4-én Párizsban árverésre viszik Germaine Richier (1902-1959) francia szobrászművész A bikaviadal művészete című alkotásának egyik példányát, amelyet Charles Aznavour barátjától, Fred Mella énekestől vásárolt meg.

A szoborból 11 másolat készült, amelyek világszerte több nagy múzeumban láthatók, köztük a New York-i Guggenheimben és a brüsszeli modern művészetek királyi múzeumában.

2017 decemberében a szobor Párizsban valamivel több mint 3 millió euróért kelt el egy árverésen, ami rekordár a világhírű francia szobrásznő alkotásáért.

A szobrot a párizsi árverés előtt New Yorkban, Hongkongban és Párizsban is bemutatják.

Az Aznavour-gyűjtemény egy másik darabját, César (César Baldacchini, 1921-1998) francia szobrász Tesconi Plakett című, 1958-ban készült alkotását 60 és 80 ezer euró (19-26 millió forint) közötti összegre becsülik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!