divatos természet

2019.07.03. 10:30

Pókfajt neveztek el Karl Lagerfeldről

Az állat színei a nemrég elhunyt divattervező letisztult stílusára emlékeztették a tudósokat.

Essen, 2019. február 19. 2014. február 14-én Essenben készített kép Karl Lagerfeld német divattervezõrõl. Lagerfeld 2019. február 19-én, 85 éves korában, hetekig tartó súlyos betegség következtében elhunyt. MTI/EPA/Caroline Seidel

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Caroline seidel

A Chanel divatház néhai vezetőjének visszafogott színvilágát juttatta a Hamburgi Egyetem tudósainak eszébe egy nemrég felfedezett ausztráliai pókfaj külalakja.

A Jotus karllagerfeldi nagy, fekete szemei a divattervező elmaradhatatlan napszemüvegére, fekete ízelt lábai pedig a divattervező mindig viselt kesztyűire emlékeztették a kutatókat.

Az ugrópókok családjába tartozó Jotus nemzetség más képviselői általában rikító vörös és kékes színeket viselnek, az újonnan felfedezett faj azonban sokkal visszafogottabb: fekete és fehér színűek a lábai és tapogatói.

A különleges, gallérszerű mintázattal rendelkező állat egyébként egyike annak a nyolc, 4-5 milliméteresre megnövő pókfajnak, amelyeket a kutatócsoport Ausztrália keleti partjainál fedezett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!