izgalmas várakozás

2020.05.20. 14:01

Tom Hanks új háborús filmjét nagy verseny után az Apple szerezte meg

A film eredetileg júniusban, apák napján debütált volna a mozikban, de végül azért került streamingszolgáltatóhoz, mivel a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre el kellett halasztani mozis forgalmazását.

US actor Tom Hanks presents an award during the 26th Annual Screen Actors Guild Awards show at the Shrine Auditorium in Los Angeles on January 19, 2020. (Photo by Robyn Beck / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

Tom Hanks második világháborús filmjét, A Greyhound csatahajót az Apple streamingszolgáltatása szerezte meg. A film eredetileg júniusban, apák napján debütált volna a mozikban, az Apple azonban még nem közölte, hogy mikor akarja bemutatni.

A Variety.com értesülése szerint a Sony Pictures produkciójának forgalmazásáért nagy verseny folyt, amit végül a féléve működő Apple TV Plus steramingszolgáltató nyert meg. A film végül azért került streamingszolgáltatóhoz, mivel a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre el kellett halasztani mozis forgalmazását.

A Greyhound 1942-ben, a második világháború elején játszódik. Tom Hanks egy szövetséges hadihajó kapitányaként szeli át az Atlanti-óceánt, miközben náci tengeralattjárók vadásznak rájuk.

A Ernest Krause kapitány (Hanks) a film első klipjében, amelyet márciusban mutatott be a Sony, elárulja, hogy először hajózik át az Atlanti-óceánon. Közben az is kiderül, hogy a vizeken, amelyeken haladnak, öt napig nem kaphatnak légitámogatást. A Greyhound azonban a kapitány vezetésével elpusztít egy német tengeralattjárót, és ezzel Krause elnyeri a legénység bizalmát.

A filmben, amely C. S. Forester 1955-ben kiadott The Good Shepherd című regénye nyomán született, Stephen Graham, Rob Morgan és Elisabeth Shue is szerepel. A forgatókönyvet Hanks írta, a produkciót Aaron Schneider rendezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!