tárgyalnak

2020.06.22. 06:55

Hugh Jackman alakítaná Enzo Ferrarit Michael Mann filmjében

Mann már az 1990-es években beszélt arról, hogy megfilmesíti az olasz autógyártómogul történetét.

Kate and Leopold Year : 2001 USA Director : James Mangold Hugh Jackman Photo: John Baer . It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.

Forrás: AFP

Fotó: Photo12 via AFP

Jövőre kezdik forgatni Michael Mann rendezésében a régóta tervbe vett filmet Enzu Ferrari, a legendás olasz autóépítő és -versenyző, a Ferrari cég alapítója életéről (1898-1988), az alkotók Hugh Jackman ausztrál színésszel tárgyalnak a főszerepről.

Mann átírta a film forgatókönyvét, amelyet eredetileg Troy Kennedy Martin, Az olasz meló című film forgatókönyvírója írt, és a következő napokban fogja a cannes-i online filmpiacon bemutatni – adta hírül szombaton a deadline.com filmportál.

Mann már az 1990-es években beszélt arról, hogy megfilmesíti az olasz autógyártómogul történetét háttérben a két világháborúval és számos családi tragédiával. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Christian Bale-lel tárgyalnak a főszerepről.

A filmben központi szerepet kap az 1957-es év, amikor a Mille Miglia legendás olasz autóversenyen egy Ferrari autó halálos balesetet szenved.

A deadline.com szerint Mann 2021 elején akarja kezdeni a forgatást. A rendező a múlt évben Az aszfalt királyai (Ford vs Ferrari) című film egyik producere volt.

A Matt Damon és Christian Bale főszereplésével készült film az amerikai Ford és az Olasz Ferrari párharcáról szól a 24 órás Le Mans autóversenyen az 1960-as években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!