új alkotópáros

2020.08.06. 15:20

Kiderült, ki rendezi a Marvel kapitány folytatását

Nia DaCosta fogja rendezni a nagysikerű film második részét – számolt be a The Variety című filmes portál.

BEVERLY HILLS, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - OCTOBER 11: Actress Brie Larson arrives at Variety's Power Of Women Los Angeles 2019 held at The Beverly Wilshire Hotel (A Four Seasons Hotel) on October 11, 2019 in Beverly Hills, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto / Image Press Agency

Fotó: Xavier Collin

Azt már korábban lehetett tudni, hogy az első filmet íróként és rendezőként is jegyző Anna Boden és Ryan Fleck nem vesznek részt a folytatás elkészítésében.

A Disney és a Marvel egy feltörekvő új forgatókönyvírót,

Megan McDonnellt kért fel a kasszasiker második részének megírására.

McDonnell első komoly munkája a WandaVízió című minisorozat, amely hamarosan debütál a Disney Plus streamingszolgáltatáson.

DaCosta a negyedik nő és egyben az első feketebőrű nő, aki filmet rendez a Marvelnél. A 30 éves filmes karrierje a Tessa Thompson főszereplésével készült Little Woods című 2019-es független filmmel indult és ő jegyzi az októberben a mozikba kerülő Kampókéz című horrort.

A 2019-es Marvel Kapitány volt a Marvel első, női főszereplővel forgatott szuperhősfilmje. A világszerte 1,1 milliárd dollár (322 milliárd forint) jegybevételt hozó moziban az Oscar-díjas Brie Larson alakítja a főhős Carol Danverst, a légierő pilótáját, aki két idegen világ közötti harc közepén találja magát, amely a Földet fenyegeti. A kilencvenes években játszódó film Danvers szuperhőssé válását, Marvel Kapitány születését mutatja be.

Túl sok részletet nem tudni a folytatásról, csak annyit, hogy az 1990-es évek helyett napjaikban fog játszódni és a főhőst ismét Brie Larson alakítja.

A jelenlegi tervek szerint a film 2022. július 8-án kerül a mozikba az Egyesült Államokban.

Forrás: Brie Larson visszatér a folytatásban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!