Ország-világ

2020.10.20. 19:58

Megpróbált megszökni a börtönből a dán tengeralattjárós kéjgyilkos (videó)

Bombával fenyegetőzött, úgy próbált megszökni Peter Madsen dán feltaláló, a tengeralattjárós kéjgyilkos. Nem sikerült a terve, elfogták.

Forrás: AFP

Egy bombával fenyegetve megpróbált megszökni a börtönből Peter Madsen dán feltaláló, a tengeralattjárós kéjgyilkos, de az életfogytiglanra ítélt férfit elfogták.

A szökési kísérlet hírét elsőként az Ekstra Bladet című lap közölte kedden, publikálva egy rövid videofelvételt is, amelyen egy rendőrök által megállított férfi látható egy kerítés előtt.

Az újság úgy értesült, hogy a Kim Wall svéd riporternő meggyilkolásáért és feldarabolásáért elítélt Madsennek egy nála lévő bomba felrobbantásával fenyegetőzve sikerült kijutnia a börtönből.

A rendőrség egy Twitter-üzenetben megerősítette egy férfi elfogását, de Madsent nem nevezték meg.

A 49 éves feltaláló, rakétamérnök 2017 augusztusában egy saját maga barkácsolta tengeralattjárón szexuális örömszerzés céljából megkínozta és megölte Kim Wall 30 éves svéd újságírónőt, aki riportot készíteni szállt fel a férfi búvárhajójára.

Az áldozatot feldarabolta, a testrészektől a tengeren szabadult meg, de azokat partra mosta a víz.

Madsen a 2018-as bírósági perben tagadta a nő megölését, csak azt ismerte el, hogy feldarabolta és a tengerbe dobta. Először egy nemrég sugárzott televíziós dokumentumfilmben, telefoninterjúban vallotta be a gyilkosságot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!