Ország-világ

2020.11.29. 21:24

Emberölés miatt nyomoznak, átkutatták Maradona orvosának lakását

A BBC jelentette, hogy az argentin rendőrség emberölés gyanúja miatt átkutatta Maradona orvosának, Leopoldo Luque-nak a házát és magánklinikáját.

(FILES) In this file photo taken on February 26, 2013 Football legend Argentinian Diego Maradona gestures during a press conference in Naples. - Argentine football legend Diego Maradona has died at the age of 60, his spokesman announced November 25, 2020. (Photo by CARLO HERMANN / AFP)

Forrás: CARLO HERMANN / AFP

Fotó: AFP

A kutatás során megpróbálták megállapítani, hogy történt-e gondatlanság a futballista halálával kapcsolatban. Maradona lányai állítólag azt követelték, hogy derüljön ki: apjuk milyen gyógyszereket szedett. Maradona élete során kokainfüggő volt. Halála előtt nem sokkal kórházba került, ahol agyműtétet hajtottak végre rajta – írja az Origo.

Az orvos házához 30 rendőrt, magánklinikájához szintén 30 rendőrt vezényeltek. A gyanú szerint nem voltak megfelelőek az otthoni körülmények Maradona otthoni gyógyulásához.

Így például, egy kábítószer-fogyasztásra szakosodott nővérekből álló csapat, akik 24 órás felügyeletet biztosítanak, orvosi ügyelet és egy készenlétben lévő, defibrillátorral felszerelt mentőautó.

Maradonát felravatalozták, de a temetésre már szűk családi körben került sor
Fotó: AFP / Ronaldo Schemidt

 

A rendőrök azt is szeretnék kideríteni, hogy Dr. Luque milyen gyakran járt ellenőrizni Maradona állapotát.

A San Isidro nyomozóiroda közleménye szerint Maradona lányainak bejelentésére indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!