Ország-világ

2020.12.29. 14:10

98 éves korában meghalt a legnagyobb divattervező

Kilencvennyolc évesen meghalt Pierre Cardin francia divattervező. Halálhírét a családja közölte az AFP francia hírügynökséggel.

FRANCE-FASHION-CARDIN-PEOPLE

Forrás: AFP / Mehdi Fedouach

Fotó: MEHDI FEDOUACH

Pierre Cardin több mint hét évtizeden át volt a globális divat és stílus alakítója. De az öltözködésünk többszöri megreformálása mellett parfümök, kozmetikumok, de még golyóstollak is fűződtek a nevéhez. Ő volt az első divattervező, aki márkaboltokat nyitott a világ minden táján és a divaton kívül vendéglátással, gasztronómiával és kultúrával foglalkozó vállalkozásai is voltak – írja a Ripost.

Fotó: Ripost / Getty Images

Az olasz születésű francia designer olyan hírességek stílusos ruhatárát találta ki, mint a Beatles tagjai, Eva Peron, Mick Jagger, Rita Hayworth, Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot, Jeanne Moreau, Mia Farrow vagy Jacqueline Kennedy.

Még tavaly is nagyszabású terveket dédelgetett, arról álmodozott, hogy a Holdon és a Marson létesített földi kolóniák majd az ő általa kitalált űrruhákat viselik majd.

Az avantgárd divattervezőt 98 évesen érte a halál kedden a párizsi melletti neuilly-i amerikai kórházban. Halálának okát eddig nem közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!