szavazási eredmény

2021.03.25. 11:00

A többség szerint van élet a Marson

Hét eleji szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, mit gondolnak olvasóink arról, van-e élet a Marson.

Forrás: Shutterstock

A NASA marsjárója, a Perseverance már egy hónapja masíroz a vörös bolygón annak érdekében, hogy a mikrobiális élet jelei után kutasson, tanulmányozza klímáját és földrajzát, kőzet- és talajmintákat gyűjtsön, és főleg utat nyisson a bolygó felfedezésében az emberek számára. A misszióról naponta kapunk új híreket és színes képeket is arról, mit lát a kisebb autó méretű járgány ebből a titokzatos bolygóból.

Kérdésünket mégsem csak ezért tettük fel, hanem azért, mert Nathalie Cabrol ufószakértő egy érdekes, már-már megdöbbentő elmélettel állt elő a napokban. A Nature Astronomy folyóiratban megjelent cikkében, a professzor asszony azt állítja, hogy a Marson bizony nyüzsög az élet: a mikrobiális bioszféra a felszín alatt virágzik.

Így a marsi élet hasonló lehet, mint az antarktiszi, vagyis a kopárnak tűnő tájakon is gazdagon fellelhetők az élet nyomai.

[eweb-voting id="3485821"]

Ennek kapcsán szavazásunkból pedig újból kiderült: olvasóink jobban hisznek a tudománynak, a tényeknek, mintsem a pletykáknak, vagy netán a bájos és romantikus hollywoodi filmeknek.

A válaszadók 38 százaléka ugyanis úgy gondolja, hogy talán volt valamikor, de jelenleg aligha.

A kérdésünkre tehát, hogy van-e élet a Marson, olvasóink több mint 80 százaléka olyan válaszra kattintott, amely azt támasztja alá, amire vannak valamilyen tudományos adatok.

A szavazók többsége, azaz a 43 százaléka ugyanis hisz az ufókutatónak és azoknak a tudósoknak, akik állítják, ha másra nem, pár baktériumra biztosan rábukkan a marsjáró.

Ugyanakkor azt is leszűrtük az eredményből, hogy a válaszadók vagy nagyon fiatalok, ezért nem látták az 1988-ban bemutatott filmet a kozmikus szerelemről, vagy többségük hölgy, ezért nem figyeltek fel a főszerepet játszó, a forgatás idején 35 évesen minden téren a csúcsformáját mutató Kim Basingerre. Ha ugyanis ilyen élet és persze ilyen nők lennének a Marson, biztosan nem lenne probléma férfi önkénteseket toborozni a veszélyes küldetésekhez, ráadásul mint tudjuk, ha megtanítják őket, csókolózni is földöntúli módon tudnak...

Köszönjük, hogy szavaztak!

Borítókép: Shutterstock / illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!