Bulvár-celeb

2021.04.16. 10:50

Ilyen különleges koporsóban temetik Fülöp herceget

A búcsúztató ceremóniát szervező cég azt tekintette a legfontosabbnak, hogy Fülöp temetése olyan legyen, ami a herceg tetszését is elnyerné. Ma helyezik végső nyugalomra a herceget.

A spread shows the front pages of British newspapers reporting on the death of Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh, is pictured in Brighton, south England on April 10, 2021. - Britain's famously partisan press were unusually united Saturday, as they led tributes to Prince Philip, husband of Queen Elizabeth II, the day after his death at the age of 99. (Photo by Glyn KIRK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Azt már órákkal Fülöp herceg halála után elárulták a Buckingham-palota illetékesei, hogy mikor lesz II. Erzsébet királynő férjének temetése – írja a Bors.

Edinburgh hercege előre meghagyta, hogy milyen búcsúztatót szeretne.

Fülöp kérése, illetve a koronavírus-járvány miatt is visszafogott ceremónián csak a 30 legfontosabb családtag lehet ott. Most pedig a búcsúztató egyéb részletére is fény derült.

Fotó: AFP

A temetést ugyanaz a cég szervezi, amelyik Diana hercegnő, az anyakirályné és Margaret Thatcher utolsó útjáért is felelt. A cég vezetője elmondta, a legfontosabb kritérium az volt számukra, hogy minden olyan legyen, ami hű Fülöp filozófiájához.

Edinburgh hercege szenvedélyes környezetvédő volt, ezért a koporsója száz százalékban brit gyapjúból készült.

Így néz majd ki a különleges koporsó

A koporsót készítő cég, az AW Hainsworth korábban is dolgozott a brit királyi családnak, ők készítették Vilmos herceg, illetve Harry herceg esküvőire a vőlegények öltönyeit.

A különleges koporsót egy átalakított katonai Land Rover Defender 130 Gun Bus viszi majd. Már évekkel ezelőtt kifejezte azt a kívánságát is, hogy ezen az autón szeretné megtenni utolsó útját.

A terepjárót évtizedekkel ezelőtt maga Fülöp segített megtervezni, és most egy elektromos hibrid verziót rendeltek a temetésre, mert így nemcsak a herceg kreativitása, de a környezetvédelem is megjelenik az autóban.

Fülöpnek az uralkodó néhai férjeként teljes körű állami temetés járt volna, de az edinburghi herceg maga is többször egyértelművé tette, hogy nem szeretne nagyszabású szertartást, inkább magánjellegű, kisebb katonai tiszteletadással kísért búcsúztatást részesítene előnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!