Moderált növekedés

2018.04.04. 12:13

A befektetők Orbán győzelmét várják

Az amerikai tőzsdei lap szerint ez garantálja az ország stabilitását.

Nyíregyháza, 2017. október 11. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa átadja a Révész-Nyírlog Kft. új logisztikai központját Nyíregyházán 2017. október 11-én.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Bloomberg szerint a stabilitás a legfontosabb és ez akkor biztosított, ha Orbán nyeri a választást – hívja fel a figyelmet a 888.hu cikke.

A lap által megkérdezett alapkezelők mindegyike ezt a forgatókönyvet látja a legesélyesebbnek, ami Orbán számára lehetővé teszi, hogy megőrizze a jelenlegi pénzügyi környezetet és a moderált gazdasági növekedést.

A lap által megszólított elemzők szkeptikusak az ellenzékkel szemben, mint mondják: Magyarország gazdasága számára megbicsaklást jelentene az a „szörnykoalíció”, amely jelen pillanatban uralja az ellenzéki teret.

Sőt, azt is tudni vélik, hogy egy ellenzéki győzelem esetén az ország teljes mértékben kiszolgáltatott lenne, főleg politikai értelemben. Román mintára itt is létrehoznák a politikai boszorkányüldözésben már nagy tapasztalattal rendelkező antikorrupciós irodát, és feltehetően új választásokat kellene kiírni, mivel nem alakulna ki stabil koalíció. Emiatt nagy lenne a nemzetközi bizonytalanság egy alakuló koalícióval és politikájával szemben.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa átadja a Révész-Nyírlog Kft. új logisztikai központját

Forrás: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!