légzsák

2019.01.15. 18:37

Biztonsági okból 13 ezer Daciát hívnak vissza Romániában

A lépést a helyi fogyasztóvédelmi hivatal kezdeményezte.

Romanian workers assemble the motor of the new car Dacia Logan at Dacia factory in Mioveni city (120km North-West from Bucharest) 03 June 2004. Logan is produced by the French automaker's unit Dacia in Romania and slated to sell for 5,000 Euro ($6,000). The car, launched this month, was designed modern and affordable for countries with strong growth potential. AFP PHOTO DANIEL MIHAILESCU (Photo by DANIEL MIHAILESCU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: DANIEL MIHAILESCU

13 300 Daciát hívnak vissza a szervizbe biztonsági okokból Romániában. A lépést a helyi fogyasztóvédelmi hivatal kezdeményezte, ugyanis úgy tapasztalták, hogy az autógyár Logan, Lodgy és Dokker modelljeiben előfordulhat, hogy a sofőrt védő légzsák nem működik megfelelően baleset esetén – írja az Automarket.ro.

Az értesülés szerint a visszahívott modellek között vannak az új generációs Loganok is, jelenleg ez a legnagyobb számban eladott modell a román autópiacon.

A gyártó a szakszervizeiben ingyen cseréli a légzsákot, az érintett autótulajdonosokat pedig levélben értesítik, akiknek időpontot kell kérniük a szervízekben. A csere körülbelül ötven percig tart.

Egyelőre arról még nincs hír, hogy az akció a Magyarországon értékesített autókat érinti-e.

Borítóképünkön munkások dolgoznak a bukaresti Dacia-gyárban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!