Fejlesztés

2022.12.21. 22:31

A Mol Románia befejezte az autópályák melletti töltőállomások építését

A szolgáltatási területhez mindegyik helyszínen kiterjedt parkoló tartozik, amelyet teherautók és lakókocsik is igénybe vehetnek.

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Marjai János

A Mol Románia befejezte 14 autópálya melletti töltőállomás építését, ezek létrehozásáról tavaly év elején kötött koncessziós szerződést a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társasággal (CNAIR) - közölte a társaság szerdán. 

A közlemény szerint

 az A1-es autópálya Nagylak és Nagyszeben közötti dél-erdélyi szakaszán Marosillyén (Ilia), Alvincen (Vintu de Jos), Kelneken (Calnic), Bégaszuszányon (Susani) és Vadpatakon (Batesti) épült mindkét menetirányban egy-egy töltőállomás. 

Emellett a Bukarestet Konstancával összekötő A2-es autópályára épült Murfatlar közelében két töltőállomás, legutóbb pedig az A1-es autópálya Bukaresttől a Kárpátok hegyláncai felé tartó szakaszán épült meg Pitesti közelében lévő Prundun két töltőállomása. A beruházás értéke körülbelül 28 millió euró (mintegy 11,3 milliárd forint). 

Az új töltőállomásokon a többtermékes töltőszigetek mellett egy AdBlue- és egy autógáz- (LPG) töltő, valamint az elektromos járművek számára Mol Plugee ultragyors töltők is rendelkezésre állnak

 - írták. 

A töltőállomások mindegyikén található Fresh Corner falatozó, nyolcban (Prundu, Murfatlar, Alvinc, Marosillye) az ügyfelek Fresh Corner éttermekben választhatnak meleg ételek széles kínálatából. Néhány töltőállomáson irodahelyiséget is létrehoztak, amelyben ingyenes wifi, kivetítő és képernyő áll rendelkezésre az utazás ideje alatt esedékes megbeszélések, tárgyalások lebonyolításához - ismertették. 

A szolgáltatási területhez mindegyik helyszínen kiterjedt parkoló tartozik, amelyet teherautók és lakókocsik is igénybe vehetnek. 

Utóbbiak vezetői számára kóddal nyitható zuhanyzók állnak rendelkezésre. 

A Mol csoport leányvállalata 25 éve van jelen a romániai piacon, ahol jelenleg 259 töltőállomást, két üzemanyag-lerakatot és egy LPG terminált működtet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!