javulás

2018.02.23. 23:45

Visszaemelte a befektetői kategóriába Oroszországot a Standard & Poor's

A pénzügyi szolgáltató pénteki döntése nyomán az intézményi befektetők szempontjából Oroszország ismét befektetésre ajánlott szuverén adósnak számít.

Oroszország államadós-besorolását a befektetésre ajánlott kategóriába emelte vissza pénteken a Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális adósminősítésekért felelős részlege (S&P Global Ratings), a nemzetközi szankciókra és a csökkenő nyersanyagárakra adott prudens szakpolitikai válaszintézkedésekkel indokolva a lépést.

A cég péntek éjjel Londonban bejelentette, hogy a devizában fennálló hosszú és rövid lejáratú orosz szuverén adósságkötelezettségek osztályzatát az eddigi „BB plusz/B”-ről egy fokozattal „BBB mínusz/A-3”-ra javította.

A S&P Global Ratings pénteki döntése nyomán az intézményi befektetők szempontjából Oroszország ismét befektetésre ajánlott szuverén adósnak számít. A nemzetközi gyakorlat alapján ugyanis a befektetési társaságok általában két hitelminősítő osztályzatát veszik figyelembe annak meghatározásához, hogy egy adott szuverén vagy kereskedelmi adós besorolását befektetésre ajánlottnak tekintik-e, vagy sem, és a Fitch Ratings eddig is befektetési kategóriában tartotta nyilván Oroszországot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!