nyaralóknak

2017.08.18. 05:58

Pénteken forróság, esőre nincs remény

A hőmérséklet 30-35 fok között alakul. Rövid zápor legfeljebb északon, ott is csak délután lehet.

Pénteken a sok napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő lehet az égen. Legfeljebb délután alakulhat ki az északi területeken egy-egy rövid zápor, de az ország döntő részén nem lesz csapadék. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között várható, a déli, délnyugati tájakon lehet a melegebb. A napi középhőmérséklet az ország nagyobb részén eléri a 25 fokot. Késő este 20-26 fok közé hűlhet le a levegő.

Három északkeleti megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a hőség veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Veszélyjelzésük szerint Budapesten és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint jelentős csapadékot és mintegy tízfokos lehűlést hozó front éri el hazánkat. Augusztus 20-án, vasárnap is borús, sokfelé szeles, esős lesz az időjárás.

Vizeink hőmérséklete

A Balaton 24; a Fertő-tó 23; a Szelidi-tó 24; a Lupa-tavak 24,5; a Velencei-tó 25,5; a Tisza-tó 26 fokos.

A Duna hőmérséklete Komáromnál 20,4, Esztergomnál 20,8; Budapestnél 21; Dunaújvárosnál 21,5; Bajánál 22; Mohácsnál 22,5 fok.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 23; Tokaj 25, Szolnok 21, Szeged 25,5 fok.

Az Adrián pénteken meleg lesz, 33 fokig emelkedik a hőmérséklet, felhősödéstől nem kell tartani. A tenger vize 25-26 fok között változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!