Bulvár-celeb

2021.10.06. 14:48

Ferenc pápa közbenjárása sem mentette meg a kivégzéstől a fogyatékos férfit

Miután az amerikai Legfelsőbb Bíróság elutasította a kegyelmi kérvényét, kedden halálos méreginjekcióval kivégezték a 61 éves Ernest Johnsont, aki 1994-ben három embert ölt meg egy bolti rablásban. Az eljárás során ugyan kiderült, hogy Johnson az IQ-tesztje alapján egy kisgyerek szellemi szintjén gondolkodik, de a kivégzéstől ez sem mentette meg.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Johnson kegyelmi kérvényét Ferenc pápa és az amerikai Kongresszus két tagja is támogatta, ennek ellenére az amerikai Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta a kivégzést, amit

kedden halálos méreginjekcióval végre is hajtottak.

Johnson 1994-ben rabolt ki egy boltot, három alkalmazottat megölt. A férfi ügyvédjei azzal érveltek a kivégzés ellen, hogy több IQ-teszt szerint is védencük szellemi képességei egy gyermekéhez hasonlóak, de ez nem bizonyult elegendőnek.

Mint ahogy az sem, hogy Johnson magzati alkohol szindrómával született, miután édesanyja terhessége alatt sokat ivott

- írta a portál.

Ernest Johnsont 1994-ben három embert ölt meg

 

Eric Schmitt főállamügyész a kivégzést támogató írásában azzal érvelt, hogy Johnson tettei egyértelműen tükrözik az elkövető képességét a hatékony tervezésre, stratégiaalkotásra, számításokra és cselszövésre – írja a BBC nyomán az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!