Relikviák

2021.09.29. 07:15

Üzletet nyitottak a Queen legendás tagjaihoz kötődően

A tematikus boltban főleg pólók, zoknik, bögrék, valamint Brian May aláírásával díszített gitárok vásárolhatóak.

Forrás: Wikipédia

Queen The Greatest névvel Queen-relikviákat árusító ideiglenes üzlet nyílik a zenekar 50. születésnapja alkalmából Londonban. A Carnaby Streeten januárig látogatható bolt a legendás rockzenekart ünnepli, amelynek végleges felállása 1971-ben alakult ki John Deacon csatlakozásával.

A pop-up boltot különböző területekre osztották. Az első az 1970-es éveket jelképezi turkálószerű kialakításával.

A részleg felidézi az időszakot, amikor Freddie Mercury énekesnek és Roger Taylor dobosnak egy használt ruhát árusító bódéja volt a londoni Kensington piacon.

Az 1980-as évek szekciója a zenekar élő fellépéseinek és turnéinak állít emléket. Az 1990-es éveket pedig egy lemezbolt jelképezi, amíg a 2000-es évek részénél a Queen fellépéseit bemutató DVD-halom kapja a főszerepet. Keith Taperell, az üzletet kitaláló és létrehozó Bravado alelnöke elmondta, a 2010-es évekhez kapcsolódóan azt akarták kiemelni, hogy a Queen modern zenekar. Ezért ezen a területen egy technikai részt alakítottak ki. Itt lehet vásárolni Brian May által aláírt gitárt és Roger Taylor által dedikált dobütőt is.

A Freddie Mercury, Brian May, John Deacon és Roger Taylor szereplésével világhírűvé vált Queen ontotta a világslágereket. A Somebody to Love, a Radio Ga Ga, a Who Wants to Live Forever, a We Will Rock You, az I Want to Break Free és a Bicycle Race egy korszak meghatározó dalaivá váltak.

A We Are the Champions pedig nemcsak a brit munkáspárt választási dala volt, de a futballstadionokban mind a mai napig üvöltik a szurkolók. A Queen utolsó két albumát viszont már nem kísérte világ körüli turné.

Freddie Mercury 1991-ben a The Show Must Go On című dallal búcsúzott a közönségtől és az élettől.

A másságát soha nem titkoló énekes 1991. november 23-án hivatalosan is megerősítette az AIDS-betegségéről terjengő pletykákat, majd egy nappal később meghalt.

Freddie Mercury halála után John Deacon csak ritkán lépett fel az együttessel, majd 1997-ben vissza is vonult a zeneiparból. Brian May és Roger Taylor pedig Paul Rodgers és Adam Lambert énekesekkel turnéztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!