Megénekelték a Apple alapítóját

2017.07.24. 12:54

Nagy siker volt a Steve Jobsról szóló opera világpremierje

Nagy sikert aratott a Steve Jobsról szóló opera világpremierje Santa Fé-i operaházban szombaton. „Mesésnek” és „kiemelkedőnek” nevezték a nézők az operát az előadás után az új-mexikói főváros operaházának Facebook oldalán.

San Francisco, 2011. március 2. Steve JOBS, az Apple amerikai számítógépes cég vezérigazgatója bemutatja vállalata tábla-PC-jének, az iPadnek a továbbfejlesztett változatát, az iPad 2-est San Franciscóban 2011. március 2-án. (MTI/EPA/Monica M. Davey)

Az intézmény közlése szerint a nagy érdeklődésre való tekintettel augusztus 22-én újabb előadást tartanak.

A The Revolution of Steve Jobs című opera Mason Bates zeneszerző és Mark Campbell librettista műve. A kaliforniai Mason Batesnek ez az első operája, a zeneszerző, aki a hagyományos szimfonikus zenét az elektronikus zenével ötvözi, az elmúlt évtizedben vált ismertté az Egyesült Államokban. Mark Campbell jól ismert az operakedvelők világában, az 1990-es éve közepe óta 15 kortársopera librettóját írta.

Az Apple 2011-ben rákban elhunyt alapítóját a darabban Edward Parks operaénekes alakítja.

„Sokan akarjuk megváltoztatni a világot. Steve Jobs meg is tette. A legjobb számítógépért, a legjobb okostelefonért, a legjobb tabletért vívott versenyben Steve Jobs összekapcsolta egymással az embereket, saját érzelmeit azonban védőfal mögé rejtette” – olvasható az operaház programjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!