a tragédia évfordulója

2017.11.28. 20:22

A Chapecoensére emlékeznek Torinóban

A brazil Chapecoense labdarúgócsapatának egy évvel ezelőtti tragédiája előtt emléket állító mezben lép pályára hétvégén az olasz bajnokságban a Torino.

(FILES) This file photo taken on November 30, 2016 shows people participating in a tribute to the players of Brazilian team Chapecoense Real killed in a plane crash in the Colombian mountains, on November 29, 2016 in Medellin, Colombia. A year after Brazil's Chapecoense football club was all but wiped out in an air crash on their way to play the game of their lives, the team is winning again -- and daring to think of the future. / AFP PHOTO / LUIS ACOSTA

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Luis Acosta

Az eredetileg barnás vörös felsőben játszó együttes az Atalanta elleni összecsapáson zöldben lép majd pályára, ami a Chapecoense mezszíne.

A klub közleménye szerint az olaszok elnöke, Urbano Cairo a Chapecoense első emberének, De Nes Filhónak tett ígéretét teljesítik az akcióval. Hozzátették, a szurkolók számára is gyártanak 1500 darabot az egyedi felszerelésből, s az ebből összegyűjtött bevételből az áldozatok családjait támogatják majd.

A Chapecoense tavaly november 29-én a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe – a kifogyott üzemanyag miatt – röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A csapat 19 játékosa hunyt el az összesen 71 áldozattal járó szerencsétlenségben.

A torinói együttes is megélt hasonló tragédiát: 1949-ben a sorozatban öt bajnoki címet nyert, „Grande Torino” („Nagy Torino”) névre keresztelt együttest szállító repülőgép a supergai bazilikának csapódott, s minden utas – köztük a csapat fedélzeten tartózkodó 18 játékosa – elhunyt.

Borítókép: AFP PHOTO / Luis Acosta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában