Vb-2018

2018.03.29. 19:06

A magyarokon kívül brit bírók sem fújnak

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megnevezte azt a 36 játékvezetőt, akik fújhatják a sípot a nyári oroszországi világbajnokság mérkőzésein.

Referee Mark Clattenburg during the English championship Premier League football match between West Bromwich Albion and AFC Bournemouth on February 25, 2017 played at the Hawthorns in West Bromwich, Great Britain - Photo James Marsh / Backpage Images / DPPI

Forrás: AFP/DPPI/Backpage Images Ltd

Fotó: James Marsh

A csütörtökön közzétett listán 36 bíró és 63 asszisztens szerepel, összesen 46 országot képviselve. Az már korábban biztossá vált, hogy Kassai Viktor hiányában az egymást követő második vb-n nem lesz magyar játékvezető.

Érdekesség, hogy

80 esztendő után rendeznek világbajnokságot brit sípmester nélkül:

a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság döntőjében bíráskodó Mark Clattenburg ugyan a korábbi bő keretben még szerepelt, ám tavaly februárban Szaúd-Arábiába tette át székhelyét. Bár az angol szövetség (FA) kérvényezte, hogy mást nevezhessenek a helyére, ezt a FIFA elutasította.

A világbajnokságot június 14. és július 15. között rendezik 11 orosz város 12 stadionjában.

Borítókép: Clattenburg nagy hiányzója lesz a vb-nek

AFP / DPPI / BACKPAGE IMAGES Ltd / James Marsh

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában