értékelések

2018.04.04. 11:35

A világklasszist méltatták az edzők is

Zinedine Zidane, a Real Madrid és Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője is Cristiano Ronaldót méltatta a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének torinói összecsapását követően, melyen a portugál sztár két góllal és egy gólpasszal tulajdonképpen egymaga eldöntötte a párharcot a jövő szerdai visszavágó előtt. Heynckes szerint szerencse is kellett a Bayern sikeréhez.

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane (L) and Juventus' manager Massimiliano Allegri look on during the UEFA Champions League final football match between Juventus and Real Madrid at The Principality Stadium in Cardiff, south Wales, on June 3, 2017. / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Filippo Monteforte

„Cristiano Ronaldo egyszerűen más szintet képvisel, mint a többi futballista” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón a címvédő Real francia mestere. – „Minden mérkőzésen megmutatja ezt. A Bajnokok Ligájában mindig óriási lelkesedéssel játszik, sosem fásul bele abba, amit csinál.

Én az edzője vagyok, de egyben a rajongója is, ezért kaptam a fejemhez.”

Az olasz bajnok trénere szerint Ronaldo – Lionel Messihez hasonlóan – olyan pluszt jelent csapatának, mellyel kiemelkedik a többi gárda közül.

„Van a mezőnyben két csapat, amelyik jobb, mint a többi együttes, s ezek közül az egyikben Messi, a másikban Ronaldo játszik”

- jegyezte meg Allegri. – „Ők nyerik az Aranylabdát tíz éve, ők végeznek a góllövőlista élén.”

Gianluigi Buffon, a Juventus veterán kapusa is a portugál támadóról áradozott a meccset követően, mely után szinte biztosnak látszik, hogy BL-trófea nélkül fejezi be karrierjét a legendás hálóőr.

„Ma is láthattuk, hogy Ronaldo egy fantasztikus bajnok, aki Messihez hasonlóan elképesztő magasságokba emelkedik. Azt hiszem, Diego Maradonához és Peléhez hasonlíthatóak, mert mindig képesek meccseket eldönteni, s trófeákat nyerni csapataiknak” – mondta Buffon.

Ronaldónak – akit második, ollózós gólja után még a Juve-drukkerek is megtapsoltak – a torinói volt sorozatban a tizedik meccse a legrangosabb kupasorozatban, melyen gólt szerzett, ami egyedülálló a BL történetében.

A Juventus 2013 áprilisa óta először kapott ki hazai pályán a nemzetközi porondon, azaz 27 meccse tartó veretlenségi sorozata szakadt meg ezzel.

A formalitásnak tűnő visszavágót jövő szerdán rendezik Madridban.

Jupp Heynckes vezetőedző elismerte, szerencse is kellett hozzá, hogy a Bayern München 2-1-re győzzön a Sevilla vendégeként

Az első félidőben Pablo Sarabia jóvoltából a hazaiak szereztek vezetést, a német csapat Jesus Navas öngóljával egyenlített, majd a 68. percben Thiago állította be a végeredményt.

„Túl gyakran veszítettük el a labdát, és nem voltunk eléggé szervezettek a középpályán, ezért a Sevilla több helyzetet is ki tudott alakítani” – értékelt Heynckes, aki sorozatban 12. mérkőzését nyerte meg a BL-ben, megjavítva ezzel saját rekordját.

Az idény végén biztosan távozó szakvezető hozzátette, nagyon fontos volt, hogy gyorsan egyenlítsenek, és ez némi szerencsével sikerült is.

„A második félidőben jobb lett a teljesítményünk, és végül megérdemelten nyertünk, de

ha meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor tovább kell javulnunk”

- hangsúlyozta a 72 éves mester.

Thomas Müller elismerte, kiábrándító volt a játékuk az első felvonásban, később viszont megmutatták, hogy jobb csapatot alkotnak ellenfelüknél.

A világbajnok csatár közölte, Heynckes és a játékosok sem voltak boldogok a szünetben, az edző pedig arról beszélt, világosan kellett fogalmaznia az öltözőben.

Franck Ribéry hangsúlyozta, egy pillanatig sem szabad azt gondolniuk, hogy már továbbjutottak, hiszen ellenfelük nagyon jó futballt játszott, ezért a hazai visszavágón is nagyon jó teljesítményre lesz szükségük.

A Bayern az első német csapat, amely győzni tudott Sevillában, a Bajnokok Ligájában pedig ez volt sorozatban a hetedik sikere.

Borítókép: a két sikeredző

AFP PHOTO / Filippo Monteforte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában